tæthedprøvning

 

Tæthedprøvning, tæthedsattest eller...?

Kært barn har mange navne. Tæthedsprøvning er i bund og grund et andet ord for trykprøvning, blowerdoor test, tæthedsattest, blowtest m.fl.

For at sikre, at du ikke bliver forvirret af alle de forskellige ord og specielle termer inden for vores verden, har vi her skrevet svaret.

Tæthedsprøvning ved nybyggeri

Ved nybyggeri bestilles vi ofte til at foretage en tæthedsprøvning, imens der stadig er synlig dampspærre (se billedet). Dette kaldes i daglig tale for en fortrykprøvning.

Denne test foretages for at sikre tætheden af bygningen - før selve dampspærren dækkes til af gips, træ, maling osv.

Et test foretaget på et tidligt stadie skal ses som en investering og sikkerhed for, at du ikke senere står med et færdigt byggeri, som ikke kan bestå kravene til tætheden.

Spar penge

En lille udgift tidligt i byggeriet kan spare rigtigt mange penge til sidst i byggeriet...

Ifm. ibrugtagning af byggeriet kan kommunen i byggetilladelsen foreskrive, at tætheden skal testes, før bygningen tages i brug. Her kan vi hjælpe dig i mål ved at foretage en tæthedsprøvning af huset eller bygningen, når dampspærren ikke længere er synlig og kan beskadiges.

Efter en bestået tæthedsprøve vil vi kunne udstede et Trykprøvningscertifikat til dig, som kommunen kræver.

Tæthedsprøvning ved eksisterende byggeri

I forbindelse med efterisolering af lofter og vægge er det meget vigtigt at sikre sig en tæt dampspærre - så der ikke pludselig opstår råd og skimmelsvamp, fordi fugtig luft pludselig lukkes inde.

I gamle dage, hvor isoleringstykkelserne var meget mindre, blev fugtig luft hurtigt ventileret væk, når den endte ude i konstruktionerne.

Når der ved efterisolering lægges en kæmpe dyne af isolering ovenpå, lukker du pludselig fugten inde. Derfor bliver tætheden af dampspærren lige pludselig meget vital for bygningens fremtidige indeklima.

Spørgsmål?

Ring til os på telefon 70 22 66 77 eller kontakt os her.